GRAHAMSPANDEKAGER
1½ dl. grahamsmel
½ dl. hvedemel
1½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2-3 dl. mælk
2 æg
2 spsk. af en god olie
Mel, salt og bagepulver blandes i en skål, mælk, æg og olie piskes i. Dejen stilles på køl i ca. 1/2 time inden stegning. En slip-let pande behøver ikke fedtstof, og de steges som normale pandekager. Jeg har prøvet at lave dejen en anelse tykkere ved at komme 1 dl mere hvedemel i, jeg elsker vamsede tykke pandekager, men lige med disse grahamspandekager, kan det ikke anbefales.
TIP: Revet appelsinskal er super lækkert i grahamspandekager, eller en sjat øl... GUF
TILBEHØR: En hurtig æblemos; skær æbler i mindre stykker og kom dem i en gryde med en smule vand, endelig ikke for meget. (Æblerne skal ikke nødvendigvis skraldes) Tilsæt lidt rørsukker og kanel, og damp så æblerne til du kan mærke de er ved at bliv til mos. Blend æblerne, så det bliver til en lind mos. Fordi du blender æblerne er det ikke nødvendig at skralde dem, det giver en smagful og rustik æblemos, som passer perfekt til pandekagerne!
De ser lækre ud, du lokker ;D
SvarSletTak for opskriften !
Yt.
Det lyder bare så lækkert, Helle! Det vil jeg prøve :-)
SvarSletUhm, de ser gode ud. Det vil jeg prøve engang - mine børn er vilde med pandekager (det er jeg egentlig også ;o) og det kunne være rart at kunne gøre dem en smule sundere...
SvarSletGodt at de frister... :) De smager himmelsk og min mand er vild med dem! :) God fornøjelse!
SvarSletTusind tak for opskriften!
SvarSletJeg glæder mig til prøve dem :o)
Selv tak Fru Lipka! ;)
SvarSlet