søndag den 11. januar 2009

Design af denne blog

Som grafisk designer burde jeg jo sidde og overveje nøje hvad budskab jeg gerne vil sende, hvad er målet og meningen med denne blog, og hvordan får jeg disse idéer og tanker formidlet ud gennem genialt design, og ikke mindst brugervenligt design!
MEN NEJ... Denne blog skal og vil altid være MIN legeplads! :D
Derfor er der ikke noget velovervejet, andet end jeg selv synes det har været sjovt at arbejde med dette design, og sjovt at se mine skitser og tegninger blive til dette i sidste ende! :)
Og jeg vil ikke love at udssendet, budskabet og tanken bag er en helt anden i morgen! :)

Fremgangsmåde
Det hele startede med tilfældige skitser i min bog. Og tænkte at det kunne bruges til et blog-/hjemmeside-design.

Fra skitse til blog
Skitsen blev scannet ind:

I Photoshop lege jeg med at få en "trash"-effect på skitsen, og overvejede længe at ligge skitsen i negativ. Det giver en sjov effeckt, men synes også den blive for tung...


Sluttede a' med en tur gennem Illustrator, og I ser nu resultatet her på bloggen.

Postdivider
Tegnet i illustrator udfra de skitser jeg lavede til selve bloggen!


Side-Bar-Wrapper
Jeg bøvler lidt med min Side-Bar, jeg har lige fået hjælp fra Pocket med at indstille margin på Side-Bar. Men nu vil jeg gerne have en linje, et udseende til emnerne som skal være der!
Det startede igen med nogle skitser i min bog, lege med dem i Photoshop, men tror jeg ender med nogle små enkle tegniger som illustrer emnet jeg vil skrive om i Side-Bar. :)Hvilke emner i side-bar?
– hvad synes du?
Det er meget forskelligt hvad folk har liggende og skriver om i deres side-bar. Selvfølgelig en kort tekst om bloggen og evt. mennesket bag. Men hvad er ellers relevant?

Jeg tænker at have følgenede liggende:
- link til min hjemmeside
- link til mit portfolio
- link til Facebook
- link til Etsy (min shop)
- faste læsere

Ovevejelser:
- flicker-box til at køre med fotos
- Arkiv (Det skriver jeg om)

Hvad synes du er relevant at have i Side-Bar???

NU er det tid til en kop kaffe! :)

13 kommentarer:

 1. hej Helle !

  jeg synes de ting du nævner er relevante i sidebaren...jeg tror at hvad jeg har er indbefattet i det du nævner, undtaget (som jeg lige kom i tanke om) er et link til en tegneserie "WulfMorgenthaler" og så lidt links til nogle andre kunstnere....men egentlig kom de på for min egen skyld ( jeg tjekker jævnligt WulfMorgenthaler og griner af de lidt morbide og sjove tegninger med tekst) men jeg synes også det er spændende at tjekke andre blogs sidebar og fandt hos "Slagtenhelligko" et link til Illustrationfriday.com som jeg også har haft på som link, nu fik dit indlæg mig til at finde det hos liselotte igen og nu lægger jeg det på min blog igen (var kommet til at slette det ved en fejl)....men din blog er blevet meget flot med dine egne tegninger lagt på og bearbejdet via photoshop....photoshop er ikke noget jeg har prøvet endnu og vil nok vente med at sætte mig ind i det ( jeg ved jo at det vil gribe om sig, hvis jeg begynder på det...)...men det er da noget, der absolot trækker....synes også der er mange rigtig flotte blogdesign..udover dit og slagtenhelligko, så er Annie fryds utroligt flot......

  SvarSlet
 2. Hej Anita
  ENIG - WulfMorgenthaler er genialt. ELSKER Katja-Kaj og Bente-Bent! HI HI
  Tror faktisk det er en meget god idé at se SIDE-BAR som et sted man selv benytter som link til sider man følger med i. Jeg har engang haft en link-liste til andre blogs, men det er meget i perioder hvilke blogs jeg læser, og skal ofte rette iden. :) Kender godt Illu Friday, men har aldrig deltaget! :)
  Sig endelig til hvis jeg kan hjælpe ang. photoshop, det er et program der KAN ALT, og det vildt spændende! :)
  Jeg synes Annie Fryds blog er blevet vildt flot, og passer super godt til hendes blog-indhold. Sensuel søndag mv... NICE! :D
  Rigtig god søndag! :)

  SvarSlet
 3. Elsker dit nye look. Det er rigtigt personligt og noget man husker! Hvis jeg har mere inde i css, redesignede jeg også oftere ;)
  Sidebaren opfylder da alle behov.

  SvarSlet
 4. Dejligt at du kan lide det Tina.
  Har nu altid kunnet lide dit blog-design – udfra det at dømme, har du da lidt forstand på det? :)
  Jeg kan ikke skrive det ofte nok, men Pocket har været en KANON hjælp til at lave min blog! :)
  http://pocket-templates.blogspot.com/2008/10/tricks-for-customizing-your-blogger.html

  SvarSlet
 5. Jeg vil som de øvrige blot sige at dit nye design er super flot. Jeg kan især godt lide at baggrundsbilledet er "fixed" og ikke scroller med indholdet... Dog ser din post-divider ud til at være forkert? Der er kun end tynd streg med et flickr-logo i højre side?

  SvarSlet
 6. Hej Michael!
  Tak for din kommentar, og at du liiiige gør mig opmærksom på problemet.
  Har siddet og roddet med det i dag, og her er der intet flickr-logo - så det skal jeg lige se nærmere på! :)
  Rigtig god aften! :)

  SvarSlet
 7. Jeg synes, det er vildt flot dit design. Og jeg giver dig helt ret, det skal være din legeplads. Sålænge det er en personlig blog, skal man have lov at lege, og føle den siger noget om en.

  Det med sidebaren er svært, og meget individuelt synes jeg. Den skal sige noget om en, og hvad der interesserer en og hvem man er (synes jeg). Og det er jo individuelt. Og så skal det føles rigtigt for dig først og fremmest. Sådan en mavefornemmelse-ting ;-) Jeg har ofte prøvet noget af, for så at forkaste det senere, fordi det ikke føles rigtigt. Og andre ting, er bare lige i øjet ;-) som f.eks. de seneste plugins.

  SvarSlet
 8. Hej Deborah
  Tak for dine fine ord! :)
  Plug-Ins; selvfølgelig, dem har jeg helt glemt, de er sjove at finde, så tak for reminder! :)
  Jeg tror Side-Bar som så meget andet kommer til at skifte en del! :)

  SvarSlet
 9. Jeg ville elske at jeg bare kunne det halve af hvad du formår.... jeg syntes som du at det er vigtigt at formår at holde bloggen som en legeplads og en legeplads skifter man jo imellem....

  SvarSlet
 10. Jeg har vist allerede fortalt, at jeg er vild med dit nye, flotte look. M.h.t. sidebaren så afspejler den for mig, hvad jeg interesserer mig for lige nu - fx har jeg tanker om et link til mine malerier - når der en dag er flere end et ;) Jeg viser jo allerede mine fotografier.

  SvarSlet
 11. Tak skal du have Marianne. :) Det tager rigtig lang tid at lære, men når interessen er kæmpe stor, så kommer det lidt a sig selv ! :)

  Enig med dig Helle. :) Jeg havde også tidligere et link til mit portfolio, og det vil jeg helt sikkert have igen! :) Er det ikke også dig der fortæller hvilken bog du læser pt? :)

  SvarSlet
 12. Hvor er den flot - dit nye design!

  Jeg siger som Marianne: Jeg ville ønske, at jeg kunne bare lidt af det, du kan....

  Det var spændende at se hvordan du arbejder...:-D

  SvarSlet
 13. Hej Mahalo
  Din blog er heller ikke værst, du er så aktiv derinde og der sker noget nyt hele tiden. Det er inspirerende! :)

  SvarSlet

Har du noget på hjertet? :)