lørdag den 14. februar 2009

ØRNENS DAG

Vi bliver i fuglenes univers... :) Siden vi boede i Højer, har vi haft en svaghed for rodfugle – både de store og de små. Men det er nu fantastisk at se de store fugle komme med kraftige vingetag, og det er helt sikkert det vi også går efter i morgen, hvor det er Ørnens dag!

Billedet er af en Havørn, (så vidt jeg husker og kan se) fra Ørnereservatet i nordjylland. Taget af René sommeren 2008.

I hele landet er der arrangeret ture ud i det blå for at de store fugle. Der er nettop lige blevet talt 200 par i Danmark, og det er ørnerekord, så vi har store forventninger. Nu skal vejret og vinden bare være med os i morgen, og så nok også en portion held, for at vi kan se fuglene.

Billedet er af en Kongeørn, (så vidt jeg husker og kan se) fra Ørnereservatet i nordjylland. Taget af René sommeren 2008.

Vi er på ingen måder eksperter, men efterhånden ret sikre når det er en musvåge som svæver over vores hoveder! :) Derfor kunne det være spændende at bliver klogere på de smukke fugle, og komme ud og se noget smukt natur!

Vi er at finde ved Mossø i Jylland fra kl. 10.00, bor du i nærheden opfordrer vi jer til at tage med. Denne og alle de andre arrangeret ture ( af Dansk Ornitolog Forening) kan ses på deres hjemmeside!

6 kommentarer:

 1. Hej
  Er du vild med rovfugle kan jeg anbefale en tur til Skåne. Kør blot over broen og se straks se første, af mange, glenter. Heldigvis har vi efterhånden også en del rovfugle i DK, men i Sverige er de bare meget lettere at få øje på. Flotte fotos og fortsat god søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Helle !

  håber i får en god dag og godt vejr.....(her i Randers har det sneet en del)....og måske med lidt held set en masse fugle...ja rovfugle er interessante...vi ser nogle her i engen, musvågen som er ret almindelig og tårnfalken som også er...rørhøgen ser vi en del, da den jager i engområder og er karakteristisk ved at jage lavt flyvende over engen...den er meget flot.....

  SvarSlet
 3. Havehyrden: tak for tippet! :) Vi har planer om Skåne i sommerferien, netop for at flere glenteer som klart er én af mine yndlings! :)

  Anita: Det har ikke været det bedste fugle vejr i dag! :-/ Men en helt fantastisk dag alligevel. Det er jo så smukt derude, og en musvåge ret tæt på blev det da til. Èn Isfugl og ikke mindst kronvildt! ;) Det har været helt fantastisk! :)

  SvarSlet
 4. isfugl er ikke sådan at få øje på...så der var da held kan jeg høre....og kronvildt er stort og flot....ja det lyder til at have været en fantsktisk dag....så må ørnen vente...

  SvarSlet
 5. Jeg er også vild med rovfugle - og så minder det mig om da ældste var lille - hun snakkede altid om røvdyr ;) ups en lille talefejl, som vi af og til lige nævner for hende endnu.

  SvarSlet
 6. Røvdyr – den var ny! ;) HI HI
  Det kan give nogen vilde billede i mit hovede – ved ikke med dig! :D

  SvarSlet

Har du noget på hjertet? :)