lørdag den 19. november 2011

Og nu til noget helt andet...

Intet kreativt, intet hjemmegjort eller nogen anden har gjort. Nu til det der med reklame, annoncer, anbefalinger, give-aways etc.

Er jeg den eneste som bliver tæppe-bombet med forslag om give-aways på ens blog? Får også mails ang. annoncering på min blog og om jeg vil lave indlæg om deres produkter o.lign.... G I S P!

Kunne ikke lade være med at komme med min holdning til én af de, som har kontaktet mig for at få mig til at lave et indlæg om deres koncept. Håber de tager godt imod, da jeg faktisk brugte en del tid på at strikke mailen sammen, hvor jeg kom med mine synspunkter på det med lave et indlæg, for at reklamere, og hvad jeg synes om deres koncept som de har indviet mig i via mail.

Jeg nævner ingen navne, danske som udenlandske, men det er ikke store virksomheder, det er upcomming virksomheder, nogen bedre end andre... :)

Her vil jeg så også lige fortælle mig holdning til det med at reklamere...

For at jeg kan anbefale og reklamere for et produkt, en virksomhed, software eller noget helt andet, vil jeg KENDE DET! Dvs. jeg BRUGER produktet, ikke sjældent, men ofte. Jeg vil kende virksomheden, det den står for, det den sælger, de services der er og jeg skal være 110% tilfreds kunde hos virksomheden! :) Derfor kan jeg ikke bare lave et indlæg for at reklamere for et tilfældigt koncept, som dukker op i min mailbox. MEN... Som jeg skrev til én, så vil jeg følge virksomheden, hvad der sker på Facebook, om der komme udvikling i tingene og budskabet kommer frem, så vil jeg selv melde mig på banen som bruger og derfor også kunne lave det ønskede indlæg. For så er jeg jo blevet en kunde, en tilfreds en af slagsen (forhåbentlig) og så vil jeg kunne anbefale det til andre. – ikke før!
 
Det gælder også Give-aways. Flere virksomheder beder mig lave en Give-Away på min blog, hvor jeg udlodder x antal produkter, og jeg selv får et af produkterne. Det er jo fristende, for hvem vil ikke gerne have gratis goder? :) Men igen... Hvis ikke jeg kender produktet, virksomheden, personen eller andet. Så vil jeg ikke kunne reklamere for det, og en Give-Away er jo egentlig en reklame! :)

MEN... Ligger jeg inde med viden, som jeg synes kunne gavne jer læsere, produkter der er uundværlige, virksomheder man bare SKAL kende, så tøver jeg IKKE med at reklamere og slå det STORT OP! :)

Min blog vil ikke have bannere med annoncer kørende i side-bar, og derfor kommer dette nu til at stå i min side-bar:
Er din blog også add-free? :)

8 kommentarer:

 1. Det er sjovt du tager det op, jeg havde selv for ikke så længe siden et indlæg om blog marketing. Men mere fakta herom. Jeg har nemlig gennem den sidste tid set flere indlæg som dem du nævner og jeg tror ikke man bare ukritisk skal lave reklame indlæg.

  God idé med dit reklame fri blog skilt!

  SvarSlet
 2. Hatten af for din holdning. Også selvom jeg ikke er helt enig.

  Min blog er ikke ad-free, men har haft reklamer på i nogle år. Jeg er ikke blevet rig af det, men det har da givet mig nogle gode ekstra penge på kontoen og hvem kan ikke bruge det? Jeg kan helt sikkert godt ;-)

  Derudover, så har jeg ikke været bleg for at gøre "reklame"/sprede budskaber, hvis jeg er stødt på produkter o.a., som jeg er kommet til at holde meget af eller som jeg synes er så gode, at de skal deles med andre - helt uden at få noget som helst for det!

  Omvendt, så er jeg ikke bange for at gøre reklame og få noget for det, men jeg vælger selv, hvad jeg har lyst til at gøre reklame for. Der skal være en vis kvalitet og seriøsitet i det, ellers kan det være lige meget.

  Give Aways kommer man dog aldrig til at finde på min blog. Aldrig nogensinde!

  SvarSlet
 3. Må hellere lige læse dit indlæg Linsens :)

  Anita: det er jo også en fair indtjeningskilde og har selv overvejet det engang, men som du kan læse blev konklusionen at det ikke var måden for mig :)
  Jeg har Intet problem med at besøge blogs med reklame- bannere, de bider ikke på mig, så kom bare med dem :) Så vil altid besøge din blog i fremtiden :)

  SvarSlet
 4. Hej Helle

  Rigtig fint og relevant indlæg. Blandt havebloggerne er fænomenet poppet op, dog ikke i udstrakt grad - men mon ikke det kommer!? Er det ok hvis jeg laver en henvisning til dette indlæg, inden for en måneds tid, hvor jeg selv vil lave en give-away??

  SvarSlet
 5. Friis: Der må i hvertfald :) Og jo... Det er kommet for at blive også i have-verden. Det er jeg i hvertfald overbevist om. Og det gør mig ikke spor... :)

  SvarSlet
 6. Hej Helle

  Fint indlæg, og jeg er meget enig. Jeg reklamerer da også kun for ting, som jeg kan stå inde for, og som jeg enten allerede er flittig bruger af - eller som jeg har været nysgerrig på. Jeg synes absolut ikke, at det er et fy--ord at reklamere - tvært imod er det et middel til at nå et mål. Men heldigvis har vi alle sammen forskellige mål, og det afspejler jo også den rige mangfoldighed, der er i blogverden :-) Jeg synes der er plads til det hele - og enhver kan gøre som de synes bedst om, ikke?

  Mht. Give Aways - så er det jo ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide fænomenet. Det tiltaler mig, at man stadig i denne verden kan deltage i en konkurrence uden at skulle slå flik flak eller andet spektakulært. Og så elsker jeg at give - så det er jo en win win situation for mig, at kunne dele lækre sager ud med jævne mellemrum.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 7. Mette: tak for din kommentar :)

  Jeg kan godt forstå når nogen vælger at have reklamer på deres blog - der er jo en del bloggere som bruger deres blog som reklame for deres virksomhed eller hvor bloggen er en del af deres egen virksomhed og indtjening :) For mig er det "fritid" ih derfor ingen grund til at have indtjening via reklamebannere og lign.

  Give-aways har jeg jo også gjort brug af og det er jo også en form for reklame - hvis der ligges op til at deltagere reklamerer for denne give-away :)

  For mig handler en give-away ikke om at tiltrække læsere, det er bare en bonus oven i. For mig handler det om at gøre andre glade :))

  Rigtig god dag til dig Mette

  SvarSlet

Har du noget på hjertet? :)