tirsdag den 3. februar 2009

Synes du der er lang tid til weekenden? – så prøv disse! (grahamspandekager)

De er sundere end de vi ellers kender, men de smager super godt og kan gøre en lidt kedelig og grå hverdag ret så interessant! MUMS
GRAHAMSPANDEKAGER

1½ dl. grahamsmel

½ dl. hvedemel

1½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

2-3 dl. mælk

2 æg

2 spsk. af en god olie

Mel, salt og bagepulver blandes i en skål, mælk, æg og olie piskes i. Dejen stilles på køl i ca. 1/2 time inden stegning. En slip-let pande behøver ikke fedtstof, og de steges som normale pandekager. Jeg har prøvet at lave dejen en anelse tykkere ved at komme 1 dl mere hvedemel i, jeg elsker vamsede tykke pandekager, men lige med disse grahamspandekager, kan det ikke anbefales.

TIP: Revet appelsinskal er super lækkert i grahamspandekager, eller en sjat øl... GUF

TILBEHØR: En hurtig æblemos; skær æbler i mindre stykker og kom dem i en gryde med en smule vand, endelig ikke for meget. (Æblerne skal ikke nødvendigvis skraldes) Tilsæt lidt rørsukker og kanel, og damp så æblerne til du kan mærke de er ved at bliv til mos. Blend æblerne, så det bliver til en lind mos. Fordi du blender æblerne er det ikke nødvendig at skralde dem, det giver en smagful og rustik æblemos, som passer perfekt til pandekagerne!

6 kommentarer:

  1. De ser lækre ud, du lokker ;D
    Tak for opskriften !
    Yt.

    SvarSlet
  2. Det lyder bare så lækkert, Helle! Det vil jeg prøve :-)

    SvarSlet
  3. Uhm, de ser gode ud. Det vil jeg prøve engang - mine børn er vilde med pandekager (det er jeg egentlig også ;o) og det kunne være rart at kunne gøre dem en smule sundere...

    SvarSlet
  4. Godt at de frister... :) De smager himmelsk og min mand er vild med dem! :) God fornøjelse!

    SvarSlet
  5. Tusind tak for opskriften!
    Jeg glæder mig til prøve dem :o)

    SvarSlet

Har du noget på hjertet? :)